Spain

Individuellt designade

 smycken i Glas och Metall

KONTAKT

studio confusing
logo studio confusing
från kursen artclay silver
artclay silver formning av ring
studio confusing
pmc efterarbete
silver Studio Confusing

Silverlera

Silverlera är ett nytt fantastiskt material inom juvelerar-världen. Med hjälp av detta material kan du själv designa och göra unika smycken på ett enkelt sätt!!

Det ser ut och uppför sig som lera, men är gjort av rent silverpulver tillsatt naturligt bindemedel och vatten. Det kan rullas, formas, skäras och stämplas eller kombineras med andra material. Efter att ha torkat bränns bindemedlet bort vid ca 800 grader C och slutresultatet är ett smycke eller ring i 99,9% silver!!

Första steget till ditt smycke är att gära en design, antingen egen eller med hjälp av våra förebilder. Precis som med vanlig lera formar du sedan din ide med hjälp av dina fingrar och olika redskap.

När du är nöjd med din grundmodell är det dags att torka ditt smycke.

Efter torkningen ser smycket ut som gips. Nu är det dags för utsmyckning. Du kan fila, rispa, lägga på mer silverlera och fixa ojämnheter. När du är nöjd är det dags för att bränna dit smycke.
artclay silver bränning

Bränningen sker antingen över en gaslåga, eller ännu bättre, i en brännugn.

Vid ca 800o C bränns smycket i cirka 20 min. och doppas sen i kallt vatten, varefter det är dags för slutfinishen. Vid bränningen bränns bindemedlet bort och kvar har vi ett smycke i 99,9% rent silver.

Nu är det dags för att polera silversmycket till högglans. Först borstas smycket med en stål eller mässingsborste till en matt finish. Sedan är det dags att med hjälp av filar och olika grader av sandpapper putsa upp hägglans och som avslutning poleras smycket med polerduk och putsmedel till spegelglans. 

Resultatet är ett unikt smycke i rent silver, som man med stolthet kan bära!!

INTERESSERAD av att veta mer?

KOM till en av våra workshops eller kurser och prova på !

KLICKA på knappen "KURSER" och titta på vårt utbud.


 certified senior instructor artclay silver

 certified senior instructor artclay silver