Spain

LINKS

Individueel ontworpen sieraden in zilver en glas

Kalender

studio confusing
logo studio confusing
från kursen artclay silver
artclay silver formning av ring
studio confusing
pmc efterarbete
silver Studio Confusing

ZILVERKLEI

 SILVERCLAY (ZILVERKLEI)is een fantastisch nieuw materiaal om sieraden te maken. Hiermee kunt u zelf unieke sieraden op een eenvoudige manier maken!!

Het oogt en gedraagt zich als klei, maar is gemaakt van zuiver zilverpoeder, waaraan natuurlijke bindmiddelen en water zijn toegevoegd. Het kan geboetseerd, gerold,  gesneden en afgestempeld worden, of zelfs met andere materialen worden gecombineerd. Na het drogen verbrandt het bindmiddel in de oven en het eindresultaat is een sieraad of ring in 99,9% zilver!

 

De eerste stap om uw sieraad te maken is een ontwerp. Dit kan geheel uw eigen idee zijn, of u kunt zich laten inspireren door onze modellen. Net als bij gewone klei vormt u vervolgens uw idee met de vingers en diverse kleine werktuigen. Als u tevreden bent met uw basismodel laat u uw sieraad drogen.

Na het drogen zien de sieraden eruit als gips. Nu kan het decoreren beginnen. U kunt kerven in uw model aanbrengen of meer zilverklei toevoegen en oneffenheden repareren. Als u tevreden bent wordt het sieraad gebrand.

 

artclay silver bränning

Het sieraad wordt boven een gasvlam, of nog beter in een speciale oven ge-brandt.

Bij het branden (op ongeveer 800 graden C) verdwijnt het bindmiddel en wat rest is een sieraad in 99,9% zuiver zilver. Na het branden wordt het sieraad in koud water gedompeld, waarna het definitief afgewerkt kan worden.

Nu is het tijd om het sieraad op te poetsen voor een mooie hoogglans. Eerst wordt het met een staal- of messing-borstel tot een mat oppervlak geborsteld. Daarna wordt met verschillende fijnheden schuurpapier en met polijstpasta en doekje het sieraad tot spiegelglans gepolijst.

Het resultaat is een uniek sieraad van zuiver zilver,dat u met trots zult kunnen dragen !

GEINTERESSEERD om meer te weten?

KOM naar een van onze workshops of cursussen en probeer het uit!

KLIK op de knop "CURSUSSEN" en kijk in ons aanbod.


 certified senior instructor artclay silver
CERTIFIED INSTRUCTOR SILVERCLAY