Spain

LINKS

Individueel ontworpen sieraden in zilver en glas

Kalender

studio confusing
logo studio confusing

CREATIEVE VAKANTIE

Op zoek naar een aparte en creatieve vakantie?

 

Waarom niet een van onze speciale cursussen!

 

In een prachtige natuurlijke omgeving regelen wij 5-daagse creatieve cursussen. Hierin werkt u met zilver-klei, maakt u glaskralen (LAMPWORKING), probeert u glasfusing uit en maakt u een een-daagse excursie door schitterende bergpassen en valleien. Ook kunt u genieten van een lunch met wijn uit de regio in een van de beste traditionele restaurants aan de prachtige Spaanse kust. Afhankelijk van het seizoen en de interesses van de groep, hebben we verschillende activiteiten.

 

Als alternatief voor de excursie dag is het ook mogelijk een kookcursus te volgen waarin u de typisch Spaanse Tapas en Paella leert bereiden.

 

De lunch wordt dagelijks bij ons geserveerd en overnachten kan in een van de drie prachtige “gasthuizen” in de buurt, inclusief ontbijt.

 

s'Avonds kunt u eten in het kleine dorp Bolulla, een nog steeds echt authentiek Spaans dorp  met ongeveer 300 inwoners. Maar natuurlijk ook in het bruisende Benidorm, het gezellige Albir of het sfeervolle Altea aan de kust, allen zo’n 25 minuten rijden van ons vandaan.

 

Er is geen voorkennis of ervaring vereist, om aan onze workshops of cursussen deel te kunnen nemen. De cursus wordt gegeven bij een minimum van 3 aanmeldingen, tot een maximum van 6 personen per cursus. Zo kunt u altijd optimaal gebruik maken van de faciliteiten en kennis van de cursusleider.

 
 

Cursus inhoud:

 

 Dag 1: Glasfusing.

 De dag begint natuurlijk met een korte inleiding waarbij we elkaar leren kennen over een kopje koffie en een gebakje. Daarna begint u met het maken van uw eigen glazen sieraden en van glazen Cabochons, die we later in de week zullen gebruiken. Als laatste leggen we alles in de oven die ’s nachts de sieraden zal versmelten.

 

Dag 2: Silverklei.

 Na het openen van de oven en het bekijken van de resultaten, gaan we beginnen met het werken met de zilver klei. Door middel van allerlei materialen, gereedschappen en technieken creëert u uw eigen ontwerpen. Gedurende de dag kunt u tot wel 3 verschillende zilveren sieraden maken.

 

 Dag 3: Excursiedag.

 Zie inleiding.

 

 Dag 4: Lampworking.

Ten eerste bespreken we de hulpwerktuigen en de technologie, zodat we veilig kunnen werken. Daarna kunt u beginnen met het leren creëren van de glazen basis-kralen met behulp van een ‘hot head’; de speciale gasbrander. We laten vervolgens zien hoe u ze versiert met punten, strepen, stippen, kleuren etc. de mogelijkheden zijn werkelijk eindeloos. De rest van de dag is gewijd aan het creëren van kralen, met individuele hulp waar nodig of gewenst.

 

Dag 5: Afsluitingsdag:

 Deze dag gebruiken we voor het afwerken van alle sieraden. Hierbij kunnen de cursisten hun eigen gefabriceerde materiaal combineren met kralen en kettingen etc. uit ons eigen aanbod, voor unieke en gepersonaliseerde sieraden. We nemen ons hierbij de tijd voor vragen en discussies over de vormgeving.

 

s'Avonds sluiten we de cursus af met heerlijke zelfgemaakte paella en een goed glas wijn in de studio of op het ruime terras, met een prachtig uitzicht over de bergen.

 

We werken elke dag van 9.30 uur tot 16.30 uur, waarbij we omstreeks 13.00 een uurtje pauze nemen voor de lunch.

 

Koffie en andere verfrissende dranken zijn altijd beschikbaar.

 

De cursus omvat:

Onderwijs en toegang tot de studio-apparatuur, zoals hierboven beschreven.

 

Lunches en verfrissingen.

 

Excursie met lunch.

 

Cursus-afsluiting met paella.

 

Prijs per persoon: 280 €

 

Daarbij komen de materiaalkosten. Afhankelijk van welke materialen u allemaal gebruikt, liggen de kosten daarvoor ongeveer tussen de 50 en 100 €.

 

Kijk onder 

"Contact en informatie

"

voor meer informatie over de accommodatie, de omgeving, het klimaat, de bereikbaarheid, enz.
 
 
 
 
Voor ten minste 3 deelnemers, kunnen wij een speciaal programma voor u aanpassen. Onder "individuele evenementen" kunt u zien welke mogelijkheden er zijn.
boulevard benidorm, creatieve evenementen
van cursus glaskralen maken
uitzicht studio confusing