Spain

LINKS

Individueel ontworpen sieraden in zilver en glas

Kalender

studio confusing
logo studio confusing

FUSING betekent versmelten en dat is precies wat je doet. Door het samenvoegen van verschillend gekleurde stukjes glas in patronen boven op elkaar, versmelten ze op gecontroleerde wijze in een speciale oven. Zo creëert men de meest fantastische vormen en effecten.

Meer dan 2000 jaar oude archeologische vondsten, uit het oude Rome en Egypte, tonen aan dat men toen al erg vakkundig was in het versmelten van glas. De glas-vaklieden stonden hoog in rang en de productiemethoden waren geheim.

De methode werd bijna vergeten, maar in het midden van de 19e eeuw werd ze herontdekt en sindsdien heeft ze een nieuwe doorbraak beleefd.

 

Wij gebruiken de techniek voor de productie van unieke glas-sieraden, of voor prachtige combinaties met zilver en brons.

 

Er worden 4 glas-types gebruikt: DOORZICHTIG, ook wel helder genoemd; OPAQUE, gekleurd en ondoorzichtig; IRIS, waardoor het oppervlak op een regenboog lijkt; DICHROIC GLAS, onze jongste aanwinst, met een laagje metaal-oxiden, die prachtige kleur-overgangen mogelijk maakt.

van cursus glasfusing
voorbereide oven glasfusing

GLASFUSING